Fjalë Kyçe

Hamza thotë se nëse s’miratohet buxheti, s’do ketë para as për zgjedhje

Ministri i Financave, Bedri Hamza në seancën e sotme të Kuvendit ka thënë para deputetëve se ligji e lejon që muajin e parë të shfrytëzohet buxheti, por për muajt vijues duhet të merret vendim prej Kuvendit.

Ai përsëriti se qeveria e ka proceduar në Kuvend, dhe është aprovuar në komisionin për Buxhet dhe Financa, dhe tani mbetët të votohet nga deputetët.

Ai përmendi edhe zgjedhjet, ku tha se pa miratim të buxhetit nuk ka mundësi të bëhet as organizimi i zgjedhjeve.

“Nëse vjen situata me shku në zgjedhje, pa buxhet të aprovuar, sot po e them që as për organizimin e zgjedhjeve nuk ka pare. Mundësh me pas bilanc bankar sa dush, por me i nda paret për organizimin e zgjedhjeve, pa vendim ose pa ligj, nuk mundesh, andaj po ju lus që të votohet dhe të ketë mundësi që vendi të vazhdojë me pagesa”, tha ai./Gazeta Alo/