Fjalë Kyçe

Sa paguhet një mësues në Zvicër?

Sa paguhet një mësues në Zvicër?

Paga mesatare e një mësuesi në Zvicër është e kënaqshme krahasuar me vendet e rajonit.

Zvicra mban primatin e pagës më të lartë për mësuesit në rajon, krahasuar me Austrinë, Gjermanin, Francën dhe Italinë, shkruan albinfo.ch.

Një mësues në Gjermani me 10 vjet përvojë mund të presë të marrë një pagë vjetore prej 91,729 dollarë në vit.

Ndërsa në Zvicër, paga vjetore është 98,468 dollarë, pagë kjo që nuk ka konkurrencë në shtetet e tjera.

Mësuesit austriakë me 10 vjet përvojë janë në vendin e katërt në krahasim, duke fituar rreth 59,852 dollarë në vit. Kjo është pak mbrapa SHBA-së së vendit të tretë me 63,000 dollarë USD dhe shumë mbi mesataren e OECD prej rreth 51,000 USD.

Megjithatë, kur bëhet fjalë për vendet e tjera gjermanishtfolëse, me të cilat Austria konkurron për mësues, ajo është shumë pas Gjermanisë dhe Zvicrës – të cilat vijnë respektivisht në vendin e dytë dhe të parë.

Nga ana tjetër Franca dhe Italia janë me paga më të ulta në raport me Austrinë.