Fjalë Kyçe

A mund t’ua përcjellë gripin qeni? Ja ç’thonë shkencëtarët

A mund t’ua përcjellë gripin qeni? Ja ç’thonë shkencëtarët

Ndoshta keni dëgjuar për gripin e shpendëve, gripin e derrit dhe madje edhe gripin e devesë.

Por frika po rritet që mund të merrni gripin nga një kafshë tjetër – qeni juaj, transmeton lajmi.net.

Një studim ka gjetur se llojet e gripit që përhapen midis kafshëve mund të jenë në gjendje të ndryshojnë dhe të kalojnë nga qentë apo macet tek njerëzit.

Dhe për shkak se forca e sëmundjes është ndryshe nga të tjerët, ajo potencialisht mund të përhapet shpejt dhe pa kontroll në mesin e njerëzve, shkencëtarët kanë potencuar.

Hulumtuesit kanë paralajmëruar se njerëzit duhet të mbajnë kujdesen më shumë ndaj qenve dhe gjitarëve të tjerë, me frikën se situata të tilla mund të kthehen në pandemi.