Fjalë Kyçe

Asnjëherë mos shkoni në shtrat të zemëruar

Asnjëherë mos shkoni në shtrat të zemëruar

A e dini thënien se çiftet e martuara nuk duhet të shkojnë kurrë në shtrat të zemëruar?

Gjyqtari i gjumit u vendos të shqyrtojë grindjet e natës së çifteve dhe cilësinë e gjumit, duke anketuar më shumë se 900 njerëz që kanë shkuar në shtrat të zemëruar gjatë vitit të kaluar, transmeton lajmi.net.

A ishin çifte që zgjidhnin problemet e tyre para shtratit në përgjithësi më të lumtur?

Sa shpesh njerëzit në marrëdhënie shkojnë në shtrat të zemëruar?

Është e rëndësishme të theksohet se shumica e çifteve nuk duket se merren me çështjen e të shkuarit në shtrat të zemëruar.

Nga më shumë se 900 individë të anketuar, vetëm 8.9% thanë se shkojnë në shtrat shpesh të zemëruar. 48%raportuan që rrallë shkojnë në shtrat të mërzitur, dhe 39.5% thanë se kjo ndodh ndonjëherë.

Pra, cilat janë çiftet që debatojnë natën vonë?

Këtu janë temat kryesore të konfliktit:

Financat: 24.8%
Komunikim: 22.9%
Zakonet e partnerit: 11.7%
Fëmijët: 7,9%
Seksi: 5,4%
Të afërmit: 5.1%
Mungesa e kohës së bashku: 5.1%
Individët e martuar thanë se paratë ishin arsyeja nr 1 për të shkuar në shtrat të zemëruar, ndërsa individët e pamartuar cituan komunikimin si arsyen kryesore.

Sidoqoftë, arsyeja më e zakonshme për gjumin e dobët pasi shkoni në shtrat të inatosur ishte lufta për zakonet e një partneri, pavarësisht nga statusi i marrëdhënies.

Në përgjithësi, 32% raportuan se argumenti i fundit që ata kishin me partnerin e tyre kur shkonin në shtrat të zemëruar ishte mjaft serioz që ka të ngjarë t’i jepte fund marrëdhënies së tyre.

Një zbulim tjetër interesant ishte se nuk ishte gjithnjë argumenti vetë që çoi në gjumë të dobët, por përkundrazi se si trajtohej diskutimi dhe argumenti.

Për shembull, 45.8% besuan se argumenti u përkeqësua ose u zgjat duke folur nëpër qarqe, e ndjekur nga 45.4% duke besuar se kjo ishte për shkak të kokëfortësisë ose paaftësisë së partnerit të tyre, shkruan Alternative Medicine. Vetëm 31.7% besuan se kjo ishte për shkak të kokëfortësisë së tyre.

Së bashku me pakënaqësinë dhe gjumin e dobët, një faktor tjetër që lidhej me të shkuar në shtrat të zemëruar ishte mungesa e lidhjes seksuale. Ky studim zbuloi se sa më shpesh një individ shkonte në shtrat të zemëruar, aq më pak të ngjarë të raportonin kënaqësi seksuale.


Ata që shkuan në shtrat të zemëruar pesë herë ose më shumë gjatë gjithë vitit, ishin 20% më pak të kënaqur me jetën e tyre seksuale sesa ata që vetëm shkuan në shtrat të zemëruar një herë ose dy herë.

Në përgjithësi, 70% e pjesëmarrësve që ishin të kënaqur me marrëdhëniet e tyre besuan se nuk është më mirë kurrë të shkoni në shtrat të zemëruar. Për më tepër, 73% e të gjithë pjesëmarrësve pranuan se veprimi i tillë ka ndikuar negativisht në marrëdhëniet e tyre.

Unhappy couple sleeping in bed


Biseda për problemet tuaja dhe arritja e një lloj zgjidhjeje të shëndetshme mund të çojë në një gjumë më të mirë të natës dhe një marrëdhënie të përmirësuar me partnerin tuaj.