Fjalë Kyçe

Bllokimet çojnë në mendime depresive

Bllokimet çojnë në mendime depresive

Sa më gjatë të vazhdojë bllokimi dhe kufizimet – aq më e lartë është shkalla e depresionit.

Sondazhet e kryera nga Task Force e Covid-19 tregojnë gjatë bllokimit të parë sasia e njerëzve që pretendojnë ndjenja depresioni ishte nëntë përqind, deri në 12 përqind gjatë bllokimit të pjesshëm në maj – por në nëntor, shifrat tregojnë që kishin lëvizur deri në 18 përqind.

Para pandemisë, mesatarja ishte rreth 3%, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Sondazhi u krye në të gjithë vendin në të pyetur gati 12,000 njerëz.