Fjalë Kyçe

Berlini me zona të dizajnuara për shitje të drogës

Berlini me zona të dizajnuara për shitje të drogës

Tregtarët e drogës në Berlin tani kanë një sipërfaqe rozë të lyer me llak të një parku publik për të blerë dhe shesin narkotikët e tyre.

Cengiz Demirci – drejtues i parkut popullor Goerlitzer në qarkun e modës Kreuzberg të qytetit – beson se zonat e caktuara të drogës do të inkurajojnë familjet dhe vrapuesit, të cilët kanë qenë të njoftuar nga bandat e dyshimta dhe veprimet e rrezikshme për t’u kthyer në park.

Policia ka provuar , dhe ka dështuar, për vite me radhë për të shtyrë shitësit e drogës jashtë parkut. Ata madje kanë zbatuar një politikë të tolerancës zero, por asgjë nuk duket të funksionojë.

Kjo metodë ka arsyetim thjesht praktik prapa tij, “tha Demirci për BBB radio stacionin.” Nuk është se ne po legalizojmë shitjen e barnave.

Demirci shpreson që duke lidhur një pjesë të parkut për tregtarët, ata nuk do të lozin rreth hyrjes së parkut dhe do t’i largojnë njerëzit.

Ai shtoi se shumë nga tregtarët e drogës janë emigrantë të cilët nuk mund të punojnë dhe besojnë se problemi mund të zgjidhet nëse Gjermania u jep atyre leje pune.

Qasja unike e Demiriciut nuk është përqafuar saktësisht nga autoritetet e qytetit ose të federatës.

Mbreti i drogës i Gjermanisë Marlene Mortler e quajti idenë e zonave të posaçme një “licencë për tregti”, raportoi Independent.

Ministri Andreas Geisel theksoi se plani i Demitrit nuk do të miratohej në pjesë të tjera të vendit.

“Policia po lufton trafikun e drogës, duke përfshirë edhe në Gorlitzer Park”, tha ai.