Fjalë Kyçe

Botohet në anglisht libri i Rita Knudsen, bashkëshortes së ish-kryeministrit Kurti

Botohet në anglisht libri i Rita Knudsen, bashkëshortes së ish-kryeministrit Kurti

“The Fight Over Freedom in the 20th-and-21st Century”, libri që shtjellon diskursin rreth ‘vetëvendosjes’, i Rita Augestad Knudsen, bashkëshortes së ish-kryeministrit Albin Kurti, është botuar në anglishte, të enjten.

Këtë e ka bërë të ditur vetë Kurti, përmes një statusi në Facebook.

“Shtëpia Botuese ‘Palgrave Macmillan’ ka botuar librin e Ritës “Beteja mbi Lirinë në Diskursin Ndërkombëtar në Shekujt 20 dhe 21”, shkruhet në statusin e tij, transmeton KOHA.

Libri, “The Fight Over Freedom in the 20th-and-21st Century” libër shtjellon se si diskursi ndërkombëtar rreth “vetëvendosjes”, gjatë njëqind viteve të kaluara, ka funksionuar si fushëbetejë midis dy idesh: idesë ‘radikale’ e lirisë dhe idesë ‘liberal-konservatore’ të lirisë.