Fjalë Kyçe

Brexit: May e vendosur të dalë nga BE-ja në mars

Brexit: May e vendosur të dalë nga BE-ja në mars

Theresa May ka thënë se është e vendosur ta dorëzojë marrëveshjen e Brexit në kohë, përpara bisedimeve për bllokadën me irlandezët.

Kryeministrja tha se do të kthehej në Bruksel me një “mandat të ri, ide të reja dhe vendosmëri të përtërirë”.

Deputetët kanë votuar për të kërkuar një “marrëveshje alternative” ku garantohet që kufiri i Irlandës së Veriut mbetet i hapur pas Brexit.

Por zëvendëskryeministri irlandez ka thënë nuk ka marrëveshje alternative të besueshme.

Simon Coveney tha se “BE nuk do të rinegociojë marrëveshjen e tërheqjes dhe nuk do të ketë marrëveshje për tërheqje pa kthim mbrapa”.