Fjalë Kyçe

Britani, të rinjtë myslimanë pastrojnë qytetin pas Vitit të Ri

Britani, të rinjtë myslimanë pastrojnë qytetin pas Vitit të Ri

Ata morën fshesa, qese mbeturinash dhe pastruan rrugët e qyteteve angleze nga mbeturinat e Vitit të Ri.

Protagonistët e kësaj iniciative fisnike ishin mijë anëtarë të rinj myslimanë Ahmadiyya Muslim Youth Association (Amya).

Imami britanik Qamar Zafar shpjegoi arsyet për gjestin: “Islami kërkon të gjithë muslimanët të marrin pjesë në donacione bamirëse dhe shërbimet që janë të mira për komunitetin. Shoqata jonë nxit ndjenjën e të rinjve të përgjegjësisë qytetare dhe promovon harmoninë brenda komuniteteve tona lokale, transmeton “Gazeta e Re”.

Kjo vlen për të gjithë, nuk është një çështje e fesë. Fushata e pastrimit vitit të ri siguron që të rinjtë myslimanë mund të jenë anëtarë aktivë të shoqërisë dhe për të shërbyer komunitetit të tyre dhe për të dërguar një mesazh për problemin që ndikon në mjedis”.

Koordinatori i të rinjve dell’Amya Yorkshire, Nadeem Ahmed, tha: “Po i pastrojmë rrugët në çdo Vit të Ri dhe po shohim gjithnjë e më shumë të rinjtë të cilët vijnë për të ndihmuar. Kjo është një shenjë e mire. Në Islam pastërtia është pjesë e besimit, nuk ka mënyrë më të mirë për t’i shërbyer besimit tonë dhe vendit tonë, dhe nuk ka mënyrë më të mirë për ta filluar sa më mirë vitin e ri”.