Fjalë Kyçe

Çdo produkt që tregtohet në Kosovë do të verifikohet

Çdo produkt që tregtohet në Kosovë do të verifikohet

Inspektorati i Tregut të Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë (MTI) bashkë me Inspektoratet Komunale, do të bëjnë inspektime intensive të tregut në Republikën e Kosovës.

Sipas ministrit të MTI-së Endrit Shala, ky vendim është marrë për të verifikuar çdo dokumentacion të produkteve të importuara nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina, por edhe nga vendet tjera, si dhe për krahasimin e këtyre dokumenteve me produktet e ekspozuara në tregun e Kosovës.

“Qëllimi i këtij aksioni është që të bëhet verifikimi dhe sekuestrimi i secilit produkt që mund të jetë i kontrabanduar dhe tregtohet në Republikën e Kosovës. Është obligim ligjor dhe kushtetues që të ndalojmë çdo lloj kontrabande, të sekuestrojmë çdo produkt për të cilin nuk dëshmohet prejardhja. Me këto veprime ne po mbrojmë qenien e shtetit tonë, dhe njëkohësisht konsumatorin, rrjedhimisht qytetarin e Kosovës”, thuhet në komunikatën e MTI-së.

Ministri Shala iu ka bërë thirrje të gjithë operatorëve ekonomikë që veprojnë në Republikën e Kosovës, që para qytetarëve të Kosovës të ekspozojnë produkte, të cilat i kanë kaluar të gjitha procedurat doganore, sanitare dhe fito-sanitare.

Fotografia e Endrit Shala