Fjalë Kyçe

Certifikata false të vaksinave edhe në Gjermani

Certifikata false të vaksinave edhe në Gjermani

Policia në Straubing ka filluar një hetim mbi zhdukjen e certifikatave të vaksinave dhe spekulohet se ato mund të përfundojnë në tregun e zi. Policia kontrolloi apartamentet e dy të dyshuarve, por nuk gjeti afishet e zhdukura.

Etiketat i referohen vaksinës “Johnson&Johnson”, e cila është veçanërisht e njohur për falsifikuesit e certifikatave të vaksinimit, sepse është një vaksinë që kërkon vetëm një vaksinë.

Certifikatat false mund të merren për 100 euro, raporton news.de. Me futjen e përfitimeve për njerëzit që janë plotësisht të vaksinuar, numri i certifikatave dhe shënimeve të falsifikuara në broshurën e vaksinimit është rritur gjithashtu.

Hapja graduale e objekteve hotelierike dhe kulturore, të cilat ende e lidhin vizitën me një test negativ ose certifikatë vaksinimi në pjesën më të madhe të vendit, ka rritur gjithashtu kërkesën për certifikata.

Sipas shërbimit publik ARD, certifikatat e falsifikuara mund të merren në internet për më pak se 100 euro.