Fjalë Kyçe

Dita Botërore e Librit: Prindërit po shpenzojnë më shumë në veshje për fëmijët sesa në romane

Dita Botërore e Librit: Prindërit po shpenzojnë më shumë në veshje për fëmijët sesa në romane

Prindërit po shpenzojnë më shumë para në veshmbathje për fëmijët e tyre në Ditën Botërore të Librit, sesa bëjnë në literaturë për çdo vjet, ka zbuluar një sondazh britanik.

Ata janë të lumtur të paguajnë £ 100 për kostume, kështu që pasardhësit e tyre mund t’i bëjnë shokët e klasës për tu nxituar për gjëra të tilla, njofton Klan Kosova.

Megjithatë, fatura e familjes mesatare për rekreacion dhe kulturë, duke përfshirë libra, ishte vetëm 74,60 £ vitin e kaluar, tha Zyra e Statistikave Kombëtare në Angli.

Prioritetet u shfaqën pasi nxënësit sot vishen si karakteri i tyre i preferuar letrar në shkollë për të shënuar ngjarjen vjetore.

Shifrat treguan se 46% e prindërve i blejnë një veshje, ndërsa vetëm 36% prej tyte investojnë në një roman.

Por me dy të tretat e nxënësve të shkollave fillore që kërkojnë një kostum, nënat dhe baballarët pranojnë të ndjehen të stresuar nga rasti.

Gjashtë në 10 të rritur mendojnë se tani është një paradë e veshjes së zbukuruar sesa një festë librash.

Kostumet e karakterit të preferuar letrar shkojnë nga Harry Potter në Gangsta Granny.

Në ankand, eBay, i cili e porositi sondazhin, tha se duan të frymëzojmë familjet që të lidhen me domethënien e Ditës Botërore të Librit.