Fjalë Kyçe

Dita botërore e puthjes, disa fakte që nuk i dini

Dita botërore e puthjes, disa fakte që nuk i dini

A e dini që njerëzit kalojnë dy javë së tyre duke u puthur? Dhe duke kaluar një puthje shumë pasionante ju mund të humbni dy kalori për minutë.

Kështu për të festuar ditën internacionale të puthjes, menduam se t’i ndajmë disa fakte interesante, raporton “Daily Star”, transmenton lajmi.net.

Një kohë puthja ishte e ndaluar

Në vitin 1439, mbreti Henri IV ndaloi puthjen në Angli.

Pastaj në shekullin e 16, puthja në publik nuk ishte e ndaluar, por edhe e dënuar me vdekje.

Puthja është më shumë se dashuri dhe prekje

Puthja ndihmon edhe në shëndet. Të putheni rritë të rrahurat e zemrës dhe normalizon metabolizmin.

Jetoni më gjatë

Sipas mjekëve, partnerët të cilët puthen para se të shkojnë në punë, kanë jetuar 5 vjet më shumë, sesa ata që nuk janë puthur.

Varësia ndaj puthjes

Buzët janë të pasura me nerva, kështu që gjatë puthjes, buzët dërgojnë sinjale në tru, e cila e rrit dopaminën (hormoninë e ndjenjës së mirë) dhe hormonin e lumturisë.

Për këtë arsye mund të bëheni të varur ndaj puthjes.