Fjalë Kyçe

Dogana për herë të parë grumbullon 500 mln € në 5 muajt e parë të vitit

Dogana për herë të parë grumbullon 500 mln € në 5 muajt e parë të vitit

Dogana e Kosovës ka shënuar rekord të hyrash për pesë muajt e parë të një viti. Sipas komunikatës, për herë të parë janë arkëtuar mbi 500 milionë euro, apo 27.6 për qind më shumë se në pesë muajt e parë të vitit të shkuar.

“Drejtori i përgjithshëm z. Agron Llugaliu theksoj se grumbullimi i të hyrave të larta vjen si rezultat i performancës së përmirësuar të ekonomisë si dhe nga veprimet e theksuara për të adresuar ekonominë jo-formale, të shfaqur në forma të ndryshme, siç është kontrabanda, nënvlerësimit dhe format tjera të mashtrimeve, e cila përveç përmirësimit të të hyrave gjithashtu do të mundësojë një klimë të favorshme për zhvillimin e biznesit dhe prodhimit vendor”, thuhet në komunikatën e Doganës së Kosovës.