Fjalë Kyçe

Donald Trump ndalon vizitorët në SHBA nga Evropa për 30 ditë

Donald Trump ndalon vizitorët në SHBA nga Evropa për 30 ditë

Presidenti Donald Trump tha se po urdhëron mbylljen e menjëhershme të të gjithë udhëtimeve nga Evropa në Shtetet e Bashkuara derisa ai iu drejtua kombit për koronavirus në një fjalim të së Mërkurës në Kryeministëri.

‘Ne do të pezullojmë të gjitha udhëtimet nga Evropa në Shtetet e Bashkuara për 30 ditët e ardhshme,’ njoftoi Trump, në një fjalim nga Zyra Oval për kombin, transmeton Indeksonline.

Duke folur disa orë pasi zyrtarët shëndetësorë botërorë e shpallën koronavirusin një pandemi, Trump vazhdimisht mbrojti veprimet e tij dhe u zotua se do të mbizotërojë në luftimin e virusit dhe marrjen e trajtimit në treg.

“Rregullat e reja do të hyjnë në fuqi të Premten në mesnatë,” tha ai. Masa ishte kaq e papritur, sekretari i përkohshëm i Sigurisë se Atdheut tha që ai do të lëshojë udhëzime të plota se si ta realizojë atë brenda 48 orëve.

Ai u bëri thirrje amerikanëve të moshuar të bëjnë kujdes të madh, nxiti të ndërpresë vizitorët në shtëpi pleqsh dhe u tha amerikanëve që të lanin duart me zell.

“Virusi nuk do të ketë një shans kundër nesh – asnjë komb nuk është më i përgatitur ose më elastik se Shtetet e Bashkuara,” tha ai.

Ai shpjegoi masën e re si një çështje për të mbrojtur kombin nga virusi që përhapet me shpejtësi – të cilin ai e quajti ‘të huaj’.

“Unë gjithmonë do ta vendos mirëqenien e Amerikës ’, deklaroi Trump.

Ai tha se kufizimet nuk do të zbatohen për Mbretërinë e Bashkuar.

Departamenti i Sigurisë së Brendshme tha se Irlanda gjithashtu ishte e përjashtuar. Mbretëria e Bashkuar kishte 460 raste kur Trump fliste, një normë infeksioni më e lartë se SH.B.A.