Fjalë Kyçe

Dy arinj shihen duke zhvilluar ‘luftë’ të vërtetë

Dy arinj shihen duke zhvilluar ‘luftë’ të vërtetë

Një grua në Kanada arriti të regjistrojë një luftë të rrallë të arinjve të egër nga ana e një autostrade.Cari McGillivray ishte në autostradën Steëart Cassiar në British Columbia në fillim të kësaj jave, kur ajo gjeti dy arinjtë e mëdhenj të thinjur duke u përleshur me njëri tjetrin, transmeton Gazeta Metro.

Kafshët vazhduan të bënin zhurmë ndërsa filluan të shtynin njëri-tjetrin dhe gjërat u përshkallëzuan nga momenti në moment.

Cari vazhdoi xhirimet ndërsa arinjtë përlesheshin në një hendek bari, por paniku i saj ishte i qartë kur kafshët u kthyen dhe filluan të vrapojnë në drejtimin e saj. Megjithëse gruaja dukej se po regjistronte pamjet nga makina e saj, padyshim që këto arinj nuk ishin me një humor të mirë dhe mund ta kishin lehtësuar agresionin e tyre me automjetin e saj.

Sipas Britannica, arinjtë e tillë mund të vrapojnë aq shpejt sa 48 km në orë (30 mph) dhe ata kanë qenë të njohur të sulmojnë njerëzit pa provokime të dukshme. Fatmirësisht, arinjtë nisën të zhvendoseshin në anën tjetër të rrugës përpara.

Është e paqartë pse arinjtë në këtë video po luftonin, por Bear Smart shpjegon se arinjtë kanë më shumë të ngjarë për të mbrojtur veten kur kërcënohen. Krijesat jetojnë në një hierarki mbizotëruese bazuar në moshën, madhësinë dhe temperamentin dhe ato mund të vendosin dhe ruajnë pozicionin e tyre shoqëror duke vepruar në mënyrë agresive.

https://www.facebook.com/cari.mcgillivray/videos/10218072269532509/