Fjalë Kyçe

E harruan në makinë 3 vjeçarin: Ndodhi ajo që nuk pritej

E harruan në makinë 3 vjeçarin: Ndodhi ajo që nuk pritej

Një djalë tre vjeçar nga Teksasi vdiq të pasi prindërit e tij e lanë atë brenda një makine brenda së cilës ishte shumë nxehtë, transmeton Gazeta Metro.

Djali, i identifikuar si Liam Ordoñez, sapo ishte kthyer në shtëpinë e tij në San Antonio së bashku me prindërit e tij, kur pjesa tjetër e familjes u kthye përsëri brenda shtëpisë.Në kohën kur prindërit e tij e kuptuan që ata e kishin lënë fëmijën e tyre brenda makinës dhe kishin dalë jashtë për ta marrë atë, ai ishte plotësisht i pavetdijshëm.

Temperaturat në San Antonio atë ditë arritën në një lartësi prej 93 gradë Fahrenheit.Djali i vogël ishte fëmija i 43-të që vdiq në një makinë të nxehtë këtë vit, dhe i gjashti në Teksas sipas Cars4Kids, një organizatë jofitimprurëse që gjurmon vdekjet e tilla.

Dr Rosina McAlpine i tha Fox Neës, se prindërit ndonjëherë harrojnë fëmijët e tyre, duke i lënë ata brenda automjeteve të nxehtë, sepse ata janë në nxitim për të shkuar në punë, për të bërë një takim ose për ndonjë detyrim tjetër.Ata ‘’harrojnë se nuk e kanë hequr fëmijën nga kujdesi ditor ose shkolla dhe nxitojnë për në mbledhje ose punë të hutuar, duke e lënë fëmijën e tyre prapa’’, transmeton Gazeta Metro.

Disa kujdestarë ‘me vetëdije’ lënë fëmijët brenda makinave, pasi fëmijët janë duke fjetur dhe nuk duan t’i shqetësojnë ata me shpresën se do të kthehen para se të zgjohen.Ata që lënë fëmijët e tyre në makinë gjithashtu mund të mos e kuptojnë rrezikun në të cilin ndodhen, ose të konsiderojnë se sa shpejt makinat mund të nxehen.

Temperatura e brendshme e një makine mund të fluturojë shpejt me 80 përqind të rritjes totale të temperaturës që ndodh në 30 minutat e para kur një fëmijë është brenda një makine.Temperaturat brenda makinës shpesh mund të tejkalojnë ato jashtë deri në 50 gradë.