Fjalë Kyçe

E merr uji Parlamentin e Britanisë, ndërpritet seanca

E merr uji Parlamentin e Britanisë, ndërpritet seanca

Dhoma e Përfaqësuesve pezulloi punën ditore pasi uji filloi të rrjedh në dhomë nga tavani, duke njomur një pjesë të galerisë së shtypit.

Gjatë një debati mbi metodat e HMRC-së për të rimarrë taksën e papaguar dhe sigurimin kombëtar, pika uji filluan të rrjedhin poshtë, në kohën kur ishte duke folur deputeti konservator Justine Greening, që u detyrua të ndalonte dhe të shihte këtë pamje të rrallë.

Hidraulikët që u dërguan për të shqyrtuar situatën thanë se nuk e dinin nëse shkaku ishte një tub i prishur ose një rrjedhje nga një çati ose kanalizim.

Sesioni vazhdoi për 10 minuta, kur Justin Madders filloi kontributin e tij duke vënë në dukje përmbytjen dhe duke thënë: “Unë mendoj se ekziston një simbolikë për këtë që po ndodh, duke iu referuar parlamentit të thyer”.

Por kur Madders mbaroi, nënkryetari Lindsay Hoyle u tha deputetëve se ai ishte duke pezulluar punën, duke u ulur në pritje për riparimin e rrjedhjes.

Më vonë, sesioni i Dhomës së Përfaqësuesve është shtyrë për një ditë tjetër.

Sesioni nuk ishte i detyruar të mbahej për të premten, duke i dhënë kohë personelit të mirëmbajtjes deri të hënën për të rregulluar problemin.

Parlamenti i shekullit të XIX-të ka një histori e gjatë, me deputetët që pritet të miratojnë një plan renovimi që kushton të paktën 3.5 miliardë funte, i cili do të përfshinte deputetët, kolegët dhe stafin që të zhvendoseshin në ndërtesa të tjera për disa vjet.

Përveç hidraulikeve të lashta dhe një rrjeti të shkatërruar të tubave që mbajnë avull nën presion, parlamenti shihet si një rrezik i rëndësishëm zjarri, me patrullime zjarri 24 orësh.