Fjalë Kyçe

Facebook bllokon faqet e tre personaliteteve kontraverse në Amerikë

Facebook bllokon faqet e tre personaliteteve kontraverse në Amerikë

Kompania e Facebook të enjten bllokoi llogaritë e Alex Jones, themelues i uebfaqes Infowars, dhe personaliteteve të tjera të ekstremit të djathtë, shkaku i politikave të shpërndara prej tyre në rrjetin social Facebook.

Louis Farrakhan, lideri i lëvizjes fetare “Kombi i Islamit” në SHBA i cili shpesh është kritikuar për vërejtjet e tij anti-semite dhe Milo Yianopoulos, një personalitet provokues i medias dhe po ashtu ekstremist i djathtë, u bllokuan nga Facebook-u gjithashtu.

Kompania tha se ata janë bllokuar nga Facebook dhe Instagram për shkak se rrezikohen të rrezikshëm.