Fjalë Kyçe

Femrat të cilat kanë një partner më pak tërheqës, janë më të lumtura

Femrat të cilat kanë një partner më pak tërheqës, janë më të lumtura

Studimi që i jep fund dilemave

Një studim i kryer në universitetin e Floridës, tregon se femrat të cilat kanë një partner relativisht më pak tërheqës sesa vetja e tyre, janë më të qeta dhe më të lumtura se ato të cilat kanë në krah një partner mjaft tërheqës, apo më tërheqës se ato vetë.

Doktoresha Tania Reynolds dhe profesori i psikologjisë Andrea Meltzer kanë kryer një eksperiment me 113 çifte në të 20-at e tyre.

Çifteve iu është dhënë një pyetësor për të plotësuar për njëri-tjetrin dhe veten e tyre.

Gratë partneri i të cilave ishte më tërheqës se ato, kishin tendencën të kishin dhe një regjim ushqimor më të dobët, ato thoshin se ndiheshin në faj pasi hanin bukë, se donin të dobësoheshin me patjetër, dhe se nuk i pëlqente pamja e tyre e jashtme.

Nga ana tjetër, gratë që ishin më tërheqëse se partneri i tyre, nuk dukej se kishin ndonjë problem me ushqimin apo frikën se mos shtonin ndonjë kile.