Fjalë Kyçe

Fillon pikturimi i trafostacioneve përmes artit grafik në Prishtinë

Fillon pikturimi i trafostacioneve përmes artit grafik në Prishtinë

​Një vepër arti do t’ua tërheqë vëmendjen të gjithë kalimtarëve nga trafostacioni i KEDS-it që gjendet në Ulpianë.

Kjo, pasi trafostacioni është shndërruar tashmë në një objekt modern me pamje ultra urbane nga artistët ndërkombëtarë përmes artit grafik. E gjitha është pjesë e një projekti Art n’trafo që po e bëjnë bashkërisht KEDS, Komuna e Prishtinës dhe organizata e artistëve, Q’art.

Në kuadër të këtij projekti po bëhet pikturimi i 10 trafostacioneve në Prishtinë, me synimin që në një të ardhme të afërt ai të rritet në 20 të tillë.

Qëllimi është që trafostacionet të shndërrohen në objekte urbane, duke i dhënë jetë dhe gjallëri lagjeve ku ata janë të alokuar.

KEDS fillimisht po bën përgatitjen e tyre përmes lyerjes së plotë për pikturim nga artistët ndërkombëtar dhe vendor. Pastaj artistët janë të lirë të jetësojnë veprat e tyre varësisht nga inspirimi i tyre.

KEDS ka siguruar edhe materialet për vizatim për artistët e angazhuar nga Q’art, përderisa për artistët është duke u përkujdesur edhe Komuna e Prishtinës.

Kjo nuk është iniciativa e parë për pikturimin e trafostacioneve nga KEDS. Projekte të tilla janë zhvilluar edhe para disa muajve ku janë ngjyrosur dhe pikturuar disa trafo, duke ndikuar direkt në modernitetin përmes pamjeve urbane që ofrojnë.