Fjalë Kyçe

Fotografi të rralla nga viktimat e rrezatimit të Çernobilit në vitin 1986

Fotografi të rralla nga viktimat e rrezatimit të Çernobilit në vitin 1986

Reaktori numër 4 i centralit bërthamor në Çernobil të Ukrainës kishte shpërthyer më 26 prill të vitit 1986, duke shkaktuar vdekjen e parakohshme të 4 mijë persona dhe qindra mijëra tjerë kishin braktisur shtëpitë e tyre nga frika e rrezatimit, shkruan GazetaAlo.

Ky shpërthim kishte bërë që të krijohen re me rrezatim të nivelit të lartë që qarkullonin mbi këtë zonë, por edhe në Bjellorusi e më vonë në disa pjesë tjera të Evropës.

Këtu mund t’i shikoni disa fotografi të vitit 1986, personat e prekur nga rrezatimi i Çernobilit në atë kohë/GazetaAlo/