Fjalë Kyçe

Gjermania me një qasje komplet të re për përballimin e situatës me koronavirus

Gjermania me një qasje komplet të re për përballimin e situatës me koronavirus

‘Certifikatat e imunitetit’ janë vendosur të futen në Gjermani si pjesë e përgatitjeve që vendi të ndalojë bllokimin e tij.

Studiuesit duan të sjellin dokumente për qytetarët që nuk janë në rrezik të kontraktimit të koronavirusit, transmeton Indeksonline.

Ajo vjen kur trajtimi i kancelares Angela Merkel i pandemisë Covid-19 ka siguruar një nxitje në vlerësimet e sondazhit.

Si pjesë e luftës së Gjermanisë kundër virusit, shkencëtarët po përdorin antitrupa në pjesëmarrësit e testit për të zbuluar se cili prej tyre ka pasur sëmundjen dhe është shëruar, raporton Der Spiegel.

Ekipi planifikon të provojë 100,000 njerëz në të njëjtën kohë, duke lëshuar dokumentacion për ata që kanë ndërtuar një imunitet.

Qendra Helmholtz për Kërkime të Infeksionit në Braunschweig është duke mbikëqyrur projektin.

Do të kryejë teste gjaku gjatë disa javëve në vazhdim për të kërkuar antitrupa të prodhuar në bartës të sëmundjes.

“Ata që janë imunë, atëherë mund t’u jepet një certifikatë vaksinimi që, për shembull, do t’i lejojë ata të lirohen nga çdo kufizim (i lidhur me bllokimin) në punën e tyre,” tha epidemiologu udhëheqës i projektit Gerard Krause.

Testet gjithashtu do të ofrojnë një vështrim më të qartë se sa njerëz në Gjermani kanë kontraktuar koronavirusin.