Fjalë Kyçe

Gjykimi ndaj Ukë Rugovës mund të kthehet në pikën zero

Gjykimi ndaj Ukë Rugovës mund të kthehet në pikën zero

Rreth tri vjet pas ngritjes së aktakuzës nga Prokuroria Speciale kundër Ukë Rugovës, djalit të ish- presidentit të Kosovës, Ibrahim Rugova dhe 19 personave të tjerë, sot po tentohet të nis nga fillimi ky gjykim.

Ani pse sa kishte kompetenca EULEX-i ishin mbajtur disa seanca, procesi është kthyer në pikën zero, raporton KTV.

Kjo për shkak të ndërrimit të trupit gjykues.

Kodi i Procedurës Penale parasheh që në rast të ndryshimit të trupit gjykues, procesi kthehet në pikën zero.

Në seancë mungojnë disa të akuzuar.

Pa praninë e të gjithë të akuzuarve, përveç nëse veçohet procedura, sipas Kodit të Procedurës Penale, seanca nuk plotëson kushtet ligjore që të mbahet.