Fjalë Kyçe

Hekuran Murati ia bënë një rrogë të mirë shokut të babait

Hekuran Murati ia bënë një rrogë të mirë shokut të babait

Rritja e tatimit në pronë ka ngjallur reagime të shumta. Ndërsa komunat dhe Ministria e Financave ia kanë lënë fajin njëra tjetrës. Nga Komuna kishin bërë përgjegjëse Ministrinë që udhëhiqet nga Murati sepse ata kanë bërë rivlerësimin e pronave. Ky i fundit të premten ka punësuar një konsulent për tatimin në pronë si mbledhje e detyrueshme e detyrimeve të tatimit . Gazeta Insajderi merr vesh se personi i punësuar është i afërt me Ministrin e Financave, Hekuran Murati.

Ministria e Financave ka nënshkruar kontratë për konsulent për tatimin në pronë si mbledhje e detyrueshme e detyrimeve të tatimit në pronë me 27.01.2023.

I punësuari që do të merr pagë prej 2 mijë e 400 euro është Agron Çerkini dhe kontrata do t’i zgjas tre muaj. Reklama e sponzorizuar

Lidhja e Çerkinit me Muratin

Ministri Hekuran Murati, për çështjen e rritjes se tatimit në pronë kishte fajësuar edhe Qeveritë e kaluara.

Sipas Muratit, e gjithë kjo i ka rrënjët të një ligj i vitit 2018, që, siç thotë ministri, është miratuar në Qeverinë e Isa Mustafës, kur financat i menaxhonte, Avdullah Hoti, ndërsa Kuvendi e ka aprovuar, kur Qeverinë e kishte marrë Ramush Haradinaj.

Por për të zbatuar këtë vendim të “Qeverive të kaluara” ai ka paguar një konsulent.

Agron Çerkini është personi që do t’i marr 2 mijë e 400 euro për t’i detyruar qytetarët ta paguajnë tatimin në pronë. Gazeta Insajderi merr vesh se Çerkini është i afërt me babain e Ministrit Hekuran Murati.

Muhamet Murati (babai i Muratit) ka shoqëri me Çerkinin. Ata dalin edhe për të pirë kafe së bashku.

Në anën e majtë babai i Hekuran Muratit dhe në anën e djathtë Agron Çerkini.

Lidhur me rritjen e tatimit kishin reaguar edhe Asociacioni i Komunave të Kosovës ata kishin thënë komunat nuk e kanë rritur çmimin e tatimit në pronë.

AKK-ja ka thënë se komunat nuk e kanë rritur normën tatimore, por sipas tyre, është bërë rivlerësimi i pronave nga Ministria e Financave dhe me këtë rast është rritur vlera e pronave bazuar në çmimet e tregut