Fjalë Kyçe

Ja në cilën ditë pritet të diskutohet në Kuvend platforma për dialogun

Ja në cilën ditë pritet të diskutohet në Kuvend platforma për dialogun

Ekipi negociator ka 10 ditë që e ka dorëzuar platformën për dialogun me Serbinë në Kuvendin e Kosovës. Për të ende nuk është caktuar seancë plenare, por ka gjasa që ajo të dalë për votim të enjten.

Nënkryetari i Kuvendit, Xhavit Haliti, ka pohuar se ende nuk është caktuar seanca për platformën, por ka sqaruar se pas shqyrtimit të Komisionit Parlamentar për Punë të Jashtme ka gjasa që në seancën e ardhshme, e cila është të enjten (më 28 shkurt), të futet në rend dite, shkruan “Zëri”.

“Ditën e enjte kemi seancë dhe në qoftë se kërkohet që të futet në rend dite në atë seancë, atëherë mund të përfshihet. Për shqyrtimin e saj besoj se mjafton komisioni funksional që është për politikë të jashtme e pastaj të tjerët mund ta marrin fjalën në Parlament”, ka thënë Haliti.

Dje Komisioni për Punë të Jashtme e ka shqyrtuar këtë platformë, e cila nuk arriti të votohet për shkak të mungesës së kuorumit. Në atë mbledhje janë ngritur shumë shqetësime nga ana e deputetëve të opozitës në lidhje me dokumentin e ekipit negociator. Në platformën për dialogun në një nga parimet e pikave përmendet që të dialogohen në Bruksel çështjet e hapura mes Kosovës e Serbisë, gjë e cila është e papranueshme edhe për opozitën, por edhe për analistët politikë.