Fjalë Kyçe

Ja përse nuk duhet të mbani tapet në shtëpi

Ja përse nuk duhet të mbani tapet në shtëpi

Të kesh një tapet në shtëpi shihet si domozdoshmëri, madje shpesh herë shpenzohen edhe shifra të mëdha parash për të blerë një të tillë.

Por mbajtja e një tapeti në shtëpi është e dëmshme për shëndetin, pasi në një tapet grumbullohet myk, pluhur dhe pesticide nga detergjentët që përdorni për pastrim.

Po ashtu gazrat toksik që ndodhen në ajër mund të mblidhen në pjesë të vogla, të cilat ngjiten në tapet dhe më e keqa është se këto ndotës mund të ngrihen në ajër gjatë lëvizjeve të mobilieve, marrjes së pluhurave dhe gjatë ecjeve mbi tapet.

Më të rrezikuarit janë fëmijët dhe bebet, pasi ata kalojnë shumë kohë duke luajtur mbi tapet.

Gjithashtu elementet kimike apo sintetike që përdoren për prodhimin e tapeteve përmbajnë komponentë organik të paqëndrueshëm, të cilët shkaktojnë goxha substanca të dëmshme në ajër.