Fjalë Kyçe

KEDS njofton për ndërprerje të rrymës në këto vende

KEDS njofton për ndërprerje të rrymës në këto vende

KEDS ka njoftuar se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit për shkak të punimeve që do të kryhen në rrjet.

Njoftimi i KEDS:

21.04.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Në NS 35/10[kV] Koliqi do të ndërprehet:

LP 10kV Koliq-Ballaban (kodi: 14016002) nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: Koliqi, Ballabani dhe Nishevci.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave.

2.

Në NS 35/10 [kV] Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Mramor-Slivovë (kodi: 10014001) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Mramori, Slivova, Brusi, Busia, Zllasha, Viti e Marevcit, Mareci.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Pejë

1.

Nga TS 35/10kV Gurrakoci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Gurrakoci (kodi 50052002) prej orës 10:00 deri ne ora 14:00

Vendet: Gurakoc, Gurakoc Kulla, Gurakoc 35- i vjetri.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrim i izolatorëve dhe shtyllave.

2.

Nga TS 35/10kV Gurrakoci do të ndërprehet:

LP 10kV Onix (kodi: 50052006) ) nga ora 11:00 deri 13:00

Vendet: Fshatrat: Baicë, Banjë, Cerrollukë, Dobrushë, Dubravë (një pjesë), Kaliqan, Lubovë, Orrobërdë dhe Tomoc, si dhe BRE-Onix-Solar.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shtyllave të thyera.

Kemi – BRE-Onix-Solar.

3.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV Stabiliment Dranoc – degëzimi Junik nga ora 11:00 deri 14:00

TS10/04 kV Oda e Junikut me kod: 53000007017

TS10/04 kV Lagja 2 me kod: 53000007018

TS10/04 kV Lagja 1 me kod: 53000007019

TS10/04 kV Junik Gaxherrtë me kod: 53000007020

TS10/04 kV Junik Miroctë me kod: 53000007021

TS10/04 kV Junik Gurëthyesi me kod: 53000007022

TS10/04 kV Junikë Qendra me kod: 53000007023

TS10/04 kV Junikë Vorret me kod: 53000007024

TS10/04 kV Junikë Shkolla me kod: 53000007025

TS10/04 kV Junikë Gacaferrtë me kod: 53000007026

TS10/04 kV Junik Berishtë 1 me kod: 53000007027

TS10/04 kV Junik Neziri (Osmonaj) me kod: 53000007028

TS10/04 kV Junik Qestaj me kod: 53000007029

TS10/04 kV Gjocaj me kod: 53000007030

TS10/04 kV Prilep Kukalaj me kod: 53000007031

TS10/04 kV Jasiqi me kod: 53000007039

TS10/04 kV Junik Goqtë me kod: 53000007040

TS10/04 kV Ujrat e Zeza Junik me kod: 53000007041

TS10/04 kV Junik Gjimnazi me kod: 53000007045

TS10/04 kV Fenix A Junik me kod: 53000007046

TS10/04 kV Junik – Krasniqët me kod: 53000007047

TS10/04 kV Teqja e madhe Sheh Xhaferi me kod: 53000007050

TS10/04 kV Junik Shafrane me kod: 53000007052

TS10/04 kV Junik Lagjja Berisha 2 me kod: 53000007053

TS10/04 kV Gacaferrët 2 me kod: 53000007056

TS10/04 kV Arasha me kod: 53000007057

TS10/04 kV Hasan Lushi-Fabrika ujit me kod: 53000007058

TS10/04 kV “FLUX” sh.p.k me kod: 53000007059

Vendet: fshatrat Baballoq dhe Junik.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni, shtrëngimi i përçuesve dhe kontrollimi i trafove dhe shtim vaji sipas nevojës.

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10[kV] Skenderaji do të ndërprehet:

LP 10kV Prekaz (kodi: 74000003) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Prekaz i Epërm – Lagjja: Brahaj, Dushkolli, Fazli, Hasani (një pjesë), Mustafaj, Neziraj dhe Zeneli, Prekaz i Ulët – Lagjja: Kodrali, Lushtaku dhe Mehaj, Lubovecë, Mikushnicë dhe Vojtesh (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shtyllave, ndërrimi I izolatorëve, tërheqja dhe shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi I siguresave dhe shkarkuesve në trafostacion.

Prizren

1.

Nga NS 110/10kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10kV Gjinovci (kodi: 32000003) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Gjinoc, Greikoc, Leshan (një pjesë), Sallagrazhdë, Shirokë (një pjesë), Topliqan (një pjesë) dhe Gelancë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

2.

Nga NS 110/35/10 [kV] NS Prizreni 1 do të ndërprehet:

LP 10[kV] Rahoveci (kodi: 30000015) prej 10:30 deri në 11:00.

Vendet: rrugët: 13 Liqeni i Hasit, 15 Faik Çabrati (një pjesë), 451 Hysni Morina (një pjesë), 462 Qenë Qenaj (një pjesë), Arban (një pjesë), Atmaxhë (një pjesë); fshatrat: Krajk, Landovicë dhe Tupec.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, marrja e motorëve të ndërprerësve.

3.

Nga NS 110/35/10 [kV] Prizreni 1 do të ndërprehet:

LP 10[kV] 5 Dëshmorët (kodi: 30000016) prej 12:00 deri në 12:30 .

Vendet: pjesë e rr. Jashar Salihu, pjesë e rr. Ismet Gashi, pjesë e rr. Ismail Qemali dhe pjesë e rr. Aziz Kelmendi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, marrja e motorëve të ndërprerësve.

4.

Nga NS 35/10 [kV] Prizreni IV do të ndërprehet:

LP 10[kV] Shkolla Normale (kodi: 30033004) prej 13:30 deri në 14:30 .

Vendet: rrugët: 10 Kukësi (një pjesë), 11 Ismet Jashari (një pjesë), 409 Sylejman Vokshi (një pjesë), 413 Rugova, 414 Ymridin Çengaj (një pjesë), 415 Bashkim Sukaj (një pjesë), 417 Xhevat Berisha, 419 Karavanët, 420 Mehmet Hasi (një pjesë), 421 8 Marsi, 422 Selajdin Berisha, 423 Toplica (një pjesë), 431 Turgut Ozal, 432 Liman Shala, 433 Elbasani, 437 Mbreti Pleurat, 438 Tirana, 441 Brigada 128, 468 Nehat Berisha, 474 Bashçarshia, 476 Martirët e Tusuzit, 478 Arsim Berisha, 8 William Walker (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, marrja e motorëve të ndërprerësve.

22.04.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

LP 10kV Nr.27 Fabrika e Tjegullave (kodi: 12000019 ) prej 10:30 deri në 11:30.

Vendet: Tjegullorja.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

LP 10kV Sigurimi Social (kodi: 12000020) prej 11:30 deri në 12:30 .

Vendet: Gjyqi, E.Duraku, Xhamia e Llapit dhe Kodra e Trimave.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele.

3.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

LP 10kV KFOR-i – Kosova Filmi (kodi: 12000025 ) prej 12:30 deri në 13:30.

Vendet: KFOR-i.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele.

4.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

LP 10kV Tirana (kodi: 12000021) prej 13:30 deri në 14:30.

Vendet: Shtëpia e Shëndetit, Ministria e Shërbimeve Publike, Qendra, Bankosi dhe Kuvendi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele.

22.04.2022

Punime në projekte investive

Mitrovicë

1.

NS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Turiqevci (Kodi: 74000006) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Açarevë, Burojë, Burojë-Lagjja: Beqani, Duraku, Haliti, Hoti, Kastrati, Man Hajdini, Shala, Thaqi dhe te Xhamia, Izbicë, Izbicë-Lagjja Bajra, Klladernicë (një pjesë), Klinë e Ulët (një pjesë), Kopiliç, Kopiliç-Lagjja: Marinëve, Hatalaku, Kadrija, Kuqani, Smaka dhe Veseli,Kopiliç i Epërm, Kopiliç i Poshtëm, Turiçevc, Turiçevc-Lagja: Abazi, Ali Obrija, Halimi, Hoti dhe Lutani, Llaushë, Llaushë-Lagja: Ajet Haziri, Aliqku, Bibaj, Bekteshi, Berisha, Bimbashi, Gashi, Haziraj, Lani, Qerimi, Rrecaj, Gecajve, Shabani, Shatri, Sylani, Tropëve, Zejnullahu dhe Zyrani, Rakincë, Resnik (një pjesë) dhe Vojnik.

Arsyeja: Ngritja e shtyllës SHB te tensioni të mesëm, demontimi i përçuesit ekzistues, demontimi i konzollave ekzistuese, demontimi i transformatorëve të vjetër, montimi i transformatorëve të rinj, shtrirja e përçuesit te ri, montimi i konzollave metalike, montimi i izolatorëve, tokëzimi i shtyllave të TM si dhe elementet tjera përcjellëse.

Prishtinë

1.

TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS.10/04kV Lagjja e Spitalit 5 (Kodi: 19000078102) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: TS Lagjja e Spitalit 5

Arsyeja: Kyçjet shtëpiake në panelet e tensionit të ulët.

2.

TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS.10/04kV ART CONSTRUCTION (Kodi: 19000078253) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: TS Faton Sinani “ART CONSTRUCTION”

Arsyeja: Kyçjet shtëpiake në panelet e tensionit të ulët.

22.04.2022

Punime nga palët e treta

Gjilan

1.

Nga TS 35/10kV Gjilani I do të ndërprehet:

LP 10kV Malisheva (kodi: 60060018) nga ora 10:00 deri 13:30

Vendet: Rrugët: Hamdi Kurteshi (një pjesë), Muharrem Kurteshi, Vëllezërit Maliqi (një pjesë) dhe Abdullah Tahiri (një pjesë); fshatrat: Bukovik, Capar, Dobërçan, Kufcë e Poshtme (një pjesë), Malishevë, Malishevë e Poshtme, Malishevë e Epërme dhe Vërbicë e Kmetocit.

Arsyeja: Vendosja e shtyllës së re dhe punët që duhet të kryhen në baze të PEE dhe Projektit të aprovuar.