Fjalë Kyçe

Kështu duket planeti Tokë gjatë stinës së pranverës

Kështu duket planeti Tokë gjatë stinës së pranverës

Toka në një ekuilibër të përsosur mes natës dhe ditës është kapur në një imazh mahnitës të realizuar nga hapësira.

Pamja e befasishme u kap në Ekuinoksin e Pranverës, një nga dy kohët e vitit ku Toka nuk është as afër, e as larg diellit, transmeton lajmi.net.

Ekuinoksikët e këtij viti, term zyrtar për fillimin astronomik të pranverës, ndodhi në 20 mars, kur u realizuar edhe fotografia.

Ekspertët nga Shoqata Kombëtare Oqeanike dhe Atmosferike (NOAA) e kapën imazhin duke përdorur satelitin e tyre ‘GOES’.