Fjalë Kyçe

Këto janë simptomat e para të sulmit në zemër

Këto janë simptomat e para të sulmit në zemër

Pacientët e zemrës duhet të shmangin përpjekjet jashtëzakonisht të mëdha që nuk janë adekuate për shëndetin e tyre.

Mjekët këshillojnë ata të shmangin humbjen e papritur të lëngjeve gjatë muajve të verës, për shkak të disa veprimeve të papërshtatshme.

Personat me sëmundje të zemrës duhet të përshtatin ushqimin me kushtet e jashtme, porositin   kardiologët.

Si ta njohësh një sulm në zemër?

“Simptoma primare e një sulmi në zemër është dhimbja e fortë dhe e fortë në gjoks, e cila mund të ndryshojë intensitetin dhe mënyrën se si është formuar. Zakonisht nuk ndalet, zgjat vazhdimisht. Mund të përhapet në dorën e majtë, në shpinë, në nofulla … Disa forma të sulmit në zemër shoqërohen  me dhimbje, që shoqërohen me të vjella dhe mundim”, thonë mjekët.