Fjalë Kyçe

Kjo është arsyeja pse në statujën e Skënderbeut, kali ka vetëm një këmbë të ngritur

Kjo është arsyeja pse në statujën e Skënderbeut, kali ka vetëm një këmbë të ngritur

Kali i Skënderbeut në statujën e vendosur në Prishtinëm ka vetëm një këmbë të ngritur, dhe kjo ka një kuptim të veçantë. Mënyra se si qëndron kali tregon për mënyrën se si ka vdekur personi në të, dhe dihet se heroi ynë kombëtar se nuk ka vdekur në betejë, shkruan Gazeta Metro.

Nëse statuja e një personi me kalë në park i ka të dyja këmbët e përparme lart, atëherë personi ka vdekur në luftë. Nëse kali ka vetëm një këmbë të ngritur atëherë personi ka vdekur si pasojë e plagëve të mara në luftë. Nësë kali i ka të katërta këmbët në tokë, personi ka vdekur nga shkaqe natyrore.

Statujat zakonisht bëhen për të nderuar një figurë të rëndësishme që ka kontribuar shumë për vendin. Jemi mësuar t’i shohim më shpesh statujat me kalë, ku pozita e kafshës nuk është gjithmonë e njejtë, dhe kjo ka një kuptim.