Fjalë Kyçe

Kjo është fjalia më e vështirë për t’u shqiptuar në anglisht

Kjo është fjalia më e vështirë për t’u shqiptuar në anglisht

Anglishtja është gjuha që mësohet dhe kuptohet më së shumti në botë, shpesh e njohur me epitetin “gjuha e tregtisë, arsimit, shkencës dhe diplomacisë, mirë ekziston një fjalë e cila është shumë e vështirë për t’u lexuar, trasnmton Gazeta Metro.

Fjalia “sixth sick sheik’s sixth sheep’s sick” besohet të jetë fjala më e vështirë në gjuhën angleze për t’u shqiptuar.

Anglishtja i takon familjes së gjuhëve indo-evropiane dhe degës së gjuhëve gjermanike. Rrjedh nga gjuha e vjetër e anglo-saksonëve, paraardhësve të anglezëve, që u dyndën në Gadishullin Britanik në mesjetën e hershme.

Mirëpo gjatë historisë është ndikuar nga një numër i madh i fjalëve latine e frënge dhe është thjeshtuar në gramatikë duke dalluar nga gjuhët e tjera gjermanike që flitet në Evropën kontinentale.