Fjalë Kyçe

Kjo është ngjyra më relaksuese në botë, sipas shkencëtarëve

Kjo është ngjyra më relaksuese në botë, sipas shkencëtarëve

Nëse dëshironi të reduktoni stresin, atëherë ju duhet ta lyeni shtëpinë me këtë ngjyrë.

Një vend relaksues për t’iu larguar nga streset e punës dhe jetës së përditshme është më se i nevojshëm, transmeton lajmi.net.

Por skema e ngjyrave që përdorni në ujdisjen e shtëpisë tuaj mund të ketë një ndikim të madh në atë se sa të relaksuar ndjeheni.

Hulumtimet e reja nga Universiteti i Sussex tregojnë se njerëzit ndihen më të qetë kur rrethohen nga ngjyra blu e errët.

Studimi madje gjeti se normat e zemrës ishin dukshëm më të ulëta kur personat ishin në prani të ngjyrës relaksuese.