Fjalë Kyçe

Kjo pulë kushton 2,500 dollarë

Kjo pulë kushton 2,500 dollarë

Lloji i pulave ‘Ayam Cemani’ dallohet sepse ato janë të zeza si në pjesën e jashtme ashtu edhe në atë të brendshme dhe çmimi i tyre arrin deri në 2500 dollar, transmeton Gazeta Metro.

Puplat e tyre janë të zeza, sqepat, kthetrat, madje edhe mishi, eshtrat dhe të gjitha organet e brendshme janë të tilla. I vetmi element jo i zi i këtyre shpendëve është gjaku, i cili ka ngjyrë të kuqe, siç është tek të gjithë kafshët, shpendët dhe njerëzit.

Vetëm një pulë ‘Ayam Cemani’ arrin çmimin deri në 2 500 dollarë. Dana Cowin, kryeredaktorja e ‘Food & Wine’, përgjigjet se kjo pulë kushton kaq shumë, sepse është shumë elegante, e gjitha e zezë.

Pupla e saj janë të zeza. Organet e saj janë të zeza. Mishi i saj është i zi. Kështu që është shumë e veçantë, është një pulë e një race të rrallë. Pula ka marrë emrin e një fshati (Cemani) në Java’n Qendrore.

Për ngjyrën e zezë merita është e një tipari gjenetik i njohur si ‘fibromelanosis’, që është karakteristikë e ‘Chinese Silkie’, një lloj pule e zezë, tepër e çmuar në Kinë.