Fjalë Kyçe

Koloseumi mbetet atraksioni më popullor për t’u vizituar

Koloseumi mbetet atraksioni më popullor për t’u vizituar

Koloseumi në Romë është atraksioni më popullor për të dytin vit radhazi sipas të dhënave të vetë udhëtarëve nga TripAdvisor.

Arena e famshme pasohet nga muzeu i Luvrit në Paris dhe Vatikani në Romë, në krye të listës së vendeve që nuk duhen humbur për udhëtarët.

Ndërsa atraksionet evropiane dominonin dhjetëshen e parë, dy destinacione të reja amerikane hynë në listën e këtij viti përveç Statujës së Lirisë: lagjja franceze në New Orleans; Skydeck Chicago në Willis Tower dhe ura Golden Gate në San Francisko.

“Vendet ikonike dhe historike nga e gjithë bota do të jenë gjithnjë destinacione popullore për udhëtarët, por ato janë popullore për një arsye”, thotë Lorels Greatrix, zëdhënës i tripAdvisor, përcjell TCh. “Këto janë disa nga sitet më historike dhe mbresëlënëse në botë. Nëse është vizita juaj e parë apo e pesëmbëdhjeta, ka shumë mënyra interesante për t’i parë këto sajte, si për shembull një tur i nëndheshëm i Koloseumit, një gjueti familjare thesaresh në Luvër, apo edhe një shikim për herë të parë i një meshe të papës”.