Fjalë Kyçe

Koreja e Jugut jep lajmin e mirë: Koronavirus nuk rikthehet te personat që e kanë pasur atë

Koreja e Jugut jep lajmin e mirë: Koronavirus nuk rikthehet te personat që e kanë pasur atë

Një lajm i mirë ka ardhur nga Koreja e Jugut, ku ekspertët deklarojnë se COVID-19 nuk rikthehet më te një njeri i cili e ka kaluar atë.

Ky lajm shihet si shpresë në luftën kundër pandemisë, siç shkruan Daily Star.

Megjithatë, Organizata Botërore e Shëndetit ka paralajmëruar shtetet kundër përdorimit të “pasaportave të imunitetit”, të cilat ishin menduar t’i jepeshin personave të cilët ishin të infektuar me COVID-19.

Këto pasaporta teorikisht do t’u jepen njerëzve që janë shëruar nga koronavirusi, duke supozuar se janë imunë dhe dalin pozitivë në testet për antitrupa.