Fjalë Kyçe

Kosova do të përfitojë 138 milionë euro nga Bashkimi Evropian

Kosova do të përfitojë 138 milionë euro nga Bashkimi Evropian

Kosova pritet të përfitojë 138 milionë euro nga Bashkimi Evropian, njofton Zyra e Kryeministrit Avdullah Hoti.

“Procedurat për hyrjen në fuqi këtyre marrëveshjeve do t’i nisin sa më parë që të jetë e mundur, kurse me hyrjen e tyre në fuqi, Kosova do të përfitojë në total 138 milionë euro nga BE-ja, ndërsa këto fonde do të zbatohen të kombinuara me më shumë se 40 milionë euro fonde të tjera në formë huamarrjeje nga institucionet financiare ndërkombëtare për projekte të mëdha infrastrukturore nga fusha e mjedisit, energjisë dhe bujqësisë, si dhe bashkëfinancim nga ana e Qeverisë së Kosovës për disa nga projektet”, thuhet në njoftimin e lëshuar nga ZK.

Përveç të tjerash, Kosova pritet të përfitojë 20.5 milionë euro si grant në buxhet këtë vit për të ndihmuar stabilitetin fiskal të vendit dhe 6 milionë euro të tjera vitin e ardhshëm.