Fjalë Kyçe

Kosova me shkallën më të lartë të papunësisë në Evropë, por a e dini se cili është vendi me më së paku papunësi?

Kosova me shkallën më të lartë të papunësisë në Evropë, por a e dini se cili është vendi me më së paku papunësi?

Sipas një listë të publikuar nga CIA, ku shihen statistikat e të gjitha vendeve në Europë Kosova prinë si shteti me përqindjen më të lartë të papunësisë.

Papunësia në këtë listë definohet si përqindja e forcës punëtore që janë pa punë.

As vendet e rajonit nuk është që qëndrojnë më mirë në këtë listë. Maqedonia e Veriut qëndron menjëherë prapa Kosovës me 23.4% shkallë të papunësisë ndësa Bosnja e Hercegovina  20.5%. Shqiprëria ka shkallë të papunësië 14% dhe qëndron më mirë në këtë lsitë se sa Greqia që është vendi i BE’së por ka një shkallë të papunësisë 22.3%.

Vendi me më së paku papunësi në Europë është Bjellorusia me vetëm 1% shkallë të papunësisë.