Fjalë Kyçe

Krasniqi: Buxhetin e vitit 2020 mund ta dërgojë në Kuvend edhe Qeveria Haradinaj

Krasniqi: Buxhetin e vitit 2020 mund ta dërgojë në Kuvend edhe Qeveria Haradinaj

Eksperti i ekonomisë dhe ish-minsitri i Financave Agim Krasniqi është shprehur se Buxhetin e vitit 2020 mund ta procedojë edhe Qeveria në detyrë e udhëhequr nga kryeministri Ramush Haradinaj.

Ky është postimi i plotë i Krasniqit:

Nuk ka nevoje që Kosova të përjetoj kolaps buxhetor

Dje lexoja në shumë portale se Kosova gjendet para një kolapsi buxhetor e që mund të përcillet ma pakënaqësi të mëdha sociale dhe si rezultat mund të kemi kolaps të përgjithshëm ekonomik.

Mos formimi i qeverisë tani ka prodhuar dhe po prodhon për çdo dit dëme të mëdha buxhetore dhe ekonomike sepse shume veprime të drejta do të mund të ndodhnin që tani dhe orientimet e reja strategjike dhe programore do të mund të jepnin një orientim të ri në zhvillimin ekonomik.

Përkundër gjithë këtyre dëmeve, edhe në rrethanat aktuale mund të ndalojmë kolapsin buxhetor dhe ekonomik, kjo për faktin se kemi qeverinë në dorëheqje dhe kemi një Kuvend të konstatuar tani më. Qeveria në detyre (edhe pse e dorëhequr) menjëherë është dashur ta dërgoj në Kuvendin e Republikës së Kosovës buxhetin për vitin 2020, posa kanë dhënë betim deputet e legjislaturës së re. Kuvendi i Republikës së Kosovës mund ta kthejë këtë ligj qeveris në dorëheqje apo qeveris së re për plotësim ndryshime, ose mund ta miratojë dhe dërgoje për dekretim te Presidenti i vendit. Duke ndjekur këtë rrugë nuk do të kishim bllokade buxhetore, nuk do të rrezikonim pagat e mbi 80,000 shërbyesve publik, shërbimet e domosdoshme qeveritare nuk do të rrezikoheshin edhe pas datës 1 Prill sepse deri në këtë periudhe LMFPP ka dhanë zgjedhje të situatës

Qartësisht janë të përcaktuara detyrat dhe përgjegjësit e qeveris ( të dorëhequr apo qeveris së re) dhe Kuvendit të Republikës së Kosovës sa i përket procesit të aprovimit të Ligjit të buxhetit.