Fjalë Kyçe

Kryetari i Këshillit Evropian fton 28 shtetet anëtare të BE-së që të ndihmojnë në rindërtimin e Katedrales së Notre Dame

Kryetari i Këshillit Evropian fton 28 shtetet anëtare të BE-së që të ndihmojnë në rindërtimin e Katedrales së Notre Dame

Donald Tusk dërgoi në vend “fjalë ngushëllimi dhe solidariteti”.

Donald Tusk, kryetari i Këshillit Evropian, u ka bërë thirrje të gjithë 28 shteteve anëtare të Bashkimit Evropian që të ndihmojnë Francën të rindërtojë Katedralen e Notre Dame. Tusk dërgoi në vend “fjalë ngushëllimi dhe solidariteti”.

Ai i referohej vendlindjes së tij të Gdańskut në Poloni, i cili vuajti bombardime të rënda gjatë Luftës së Dytë Botërore, raporton “Cnn”, transmeton lajmi.net.

“Dua të them fjalë ngushëllimi dhe solidariteti me kombin francez, gjithashtu si qytetar i Gdańskut, 90% e shkatërruar dhe djegur, më vonë u rindërtua. Ju gjithashtu do të rindërtojë katedralen tuaj!

Nga Strasburgu, kryeqyteti francez i BE-së, i bëj thirrje të gjitha 28 shteteve që të marrin pjesë në këtë detyrë # NotreDame”, ka shkruar ai në Twitter.