Fjalë Kyçe

Gjykata ndan këtë dënim për Klement Balilin, “Eskobarin e Ballkanit”

Gjykata ndan këtë dënim për Klement Balilin, “Eskobarin e Ballkanit”

Gjykata e Apelit të krimeve të rënda ka dënuar me 10 vite burg Klement Balilin.

Balili ishte gjetur fajtor për akuzën e “trafikimit të lëndëve narkotike në bashkëpunim” dhe dënohej për këtë 14 vjet burg, për akuzën e “pjesëmarrjes në grupin e strukturuar kriminal” 2.6 vjet burg, për “refuzim për deklarim, mosdeklarim, fshehje ose deklarim i rremë i pasurive i nëpunësve civilë” me 6 muaj burg dhe për “pastrim të parave” më 5 vjet burgim.

Në bashkim të të gjitha dënimeve, ai u dënua me 15 vjet burg, por për shkak të gjykimit të shkurtuar Balili përfitoi ulje të 1/3 së dënimit, duke u dënuar përfundimisht me 10 vjet.