Fjalë Kyçe

Ky është fituesi i çmimit “NOBEL” për letërsi për vitin 2021

Ky është fituesi i çmimit “NOBEL” për letërsi për vitin 2021

Novelisti tanzanian Abdulrazak Gurnah ka fituar Nobelin për Letërsi 2021.

Çmimi iu dha për “depërtimin e tij të pakompromis dhe të dhembshur në efektet e kolonializmit dhe fatin e refugjatit në hendekun midis kulturave dhe kontinenteve”.

Ky njëherit është edhe çmimi i parë ‘Nobel’ për letërsi që i jepet një shkrimtari nga Tanzania.