Fjalë Kyçe

Ky është teleferiku i cili do të ndërtohet në mes të Zvicrës dhe Italisë

Ky është teleferiku i cili do të ndërtohet në mes të Zvicrës dhe Italisë

Një udhëtimi një-orësh me teleferik midis stacioneve të skive në Zvicër dhe Itali i është dhënë dritë jeshile. Kalimi më i lartë në Alpet do të hapet në vitin 2021.

Ndërtimi i projektit midis vendpushimeve të Zermatt dhe Cervinia mund të fillojë, pasi Fondacioni Zviceran për Mbrojtjen e Paqësorit dhe Hekurudhat Malore të Zermatt nënshkruan të hënën një marrëveshje që, ata thanë, “mori në konsideratë interesat e të dyja palëve”.

Fondacioni për Ruajtjen e Peizazhit tha se do të heqë një ankesë të dorëzuar majin e kaluar. Kishte frikë duke thënë se tashmë kishte një densitet të rëndë ndërtimi në Klein Matterhorn, stacioni më i lartë teleferik në Evropë në 3,883 metra (12,740 feet).

Në këmbim, Hekurudhat e Zermatt Mountain u zotuan për promovimin e turizmit të cilësisë me një qasje të respektueshme ndaj natyrës. Ai ra dakord të çmontonte hekurudhën ekzistuese për transportimin e mallrave në mes të Klein Matterhorn dhe Cime Bianche Lagi në Itali, si dhe ashensorit kufitar ekzistues.

Të dy palët gjithashtu ranë dakord për një integrim më të mirë të peizazhit në lidhje me ndriçimin e jashtëm të stacionit malor dhe hartimin e ngjyrave të stacionit të luginës.

Punimet e ndërtimit në projektin Crossing Alpine, që do të kushtojë rreth 30 milionë dollarë, do të fillojnë menjëherë.

Gondola me tri kabllo do të vazhdojë gjatë gjithë vitit, duke transportuar rreth 2,000 njerëz në orë për “jo më pak se 150 franga“ sipas Markus Hasler nga Hekurudhat e Malit Zermatt. Për këtë çmim, turistët do të gëzojnë një kabinë luksoze me vende të nxehta prej lëkure.