Fjalë Kyçe

Lind foshnja më e vogël në botë

Lind foshnja më e vogël në botë

Djali më i vogël në botë i mbijetuar i lindur ndonjëherë në Japoni është lejuar të kthehet shtëpi pas një qëndrimi të gjatë në spital.

I porsalinduri – i cili nuk është emëruar ende – erdhi në jetë gushtin e kaluar, duke peshuar 268 g, transmeton lajmi.net.

Ai lindi përmes prerjes emergjente cezariane në Spitalin Universitar Keio në Tokio, pasi mjekët vërejtën se ai nuk po rritej gjatë një hetimi prej 24 javësh dhe shqetësohej se jeta e tij mund të ishte në rrezik.

Foshnja, e cila në gjatësi ishte sa dora e mjekëve, u trajtua në një njësi të kujdesit intensiv neonatal, gjë që i ndihmoi në fitimin e peshës deri në 3.2 kg.

Ai u largua nga spitali të mërkurën e kaluar – dy muaj pas datës së caktuar.

Sipas regjistrit, vetëm 23 bebe kanë lindur para kohe duke peshuar më pak se 300g dhe kanë mbijetuar.

Gjinia e foshnjës mësohet të ketë qenë mashkull.