Fjalë Kyçe

Londra emërtohet si vendi më i mirë në botë, lë pas Parisin, New Yorku as në top 10-she

Londra emërtohet si vendi më i mirë në botë, lë pas Parisin, New Yorku as në top 10-she

Londra është zgjedhur si vendi më i mirë në botë nga anketa vjetore e TripAdvisor.

Fituesit janë zgjedhur nga një algoritëm i cili analizon miliona cilësime e votime për hotele, restorante e atraksione të mbledhura brenda një viti nga udhëtarët që kanë përdorur TripAdvisor në të gjithë botën, transmeton koha.net.

TripAdvisor apo ndryshe si këshilltar i udhëtimeve, është një uebfaqe amerikane për udhëtime që përdoret nga e gjithë bota, ku shfaqen hotelet e restorantet dhe rankimin e tyre në bazë të votimeve nga njerëzit që i kanë vizituar ato vende.

Parisi ka zënë vendin e dytë për këtë vit, ndërsa Roma në të tretin e Kreta në të katërtin.

Ndërsa New Yorku, i cili ishte më i pëlqyeri për një kohë të gjatë nga udhëtarët nga e gjithë bota, tani është zë vendin e 13-të.

Këto janë 25 vendet më të pëlqyera në botë:

 1. London
 2. Paris
 3. Rome
 4. Crete
 5. Bali
 6. Phuket
 7. Barcelona
 8. Istanbul
 9. Marrakech
 10. Dubai
 11. Prague
 12. Siem Reap
 13. New York City
 14. Jamaica
 15. Hanoi
 16. Tokyo
 17. Playa del Carmen
 18. Lisbon
 19. Kathmandu
 20. Jaipur
 21. Hurghada
 22. Hong Kong
 23. Cusco

 

 1. Sydney
 2. Tel Aviv