Fjalë Kyçe

Lul Raka dhe Arbër Shehu përgjigjen në pyetjet më të shpeshta rreth variantit Delta dhe vaksinave

Lul Raka dhe Arbër Shehu përgjigjen në pyetjet më të shpeshta rreth variantit Delta dhe vaksinave

Arbër Shehu i cili është hulumtues mjekësor në Universitetin “Johns Hopkins” në Shtetet e Bashkuara të Amerikës së bashku me mikrobiologun në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës, Lul Raka, i janë përgjigjur pyetjeve më të shpeshta në lidhje me rëndësinë e vaksinimit dhe variantit të fundit DELTA.

Sipas tyre, hulumtimet klinike dhe ato në “botën reale” kanë treguar se vaksinat e krijuara kundër këtij virusi janë të sigurta dhe efektive në parandalimin e vdekjes dhe hospitalizimit, varësisht nga grup-mosha dhe sëmundjet e caktuara.