Fjalë Kyçe

Macron: Protestat e qytetarëve më ndryshuan për të mirë, më kujtuan atë që duhet të bëja

Macron: Protestat e qytetarëve më ndryshuan për të mirë, më kujtuan atë që duhet të bëja

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron, pranoi se kriza me lëvizjen jo-politike “Xhaketat e Verdha” në disa mënyra ishte e mirë për të, sepse kjo e shtyu atë të ndryshojë qëndrimin e tij ndaj francezëve.

“Në një farë mënyre, situata me Xhaketat e Verdha ishte shumë e mirë për mua…sepse ata më kujtuan atë që duhet të bëja”, tha Macron në një intervistë për US Times.

“Unë me siguri kam dhënë përshtypjen se kam dashur reforma kundër njerëzve. Ndonjëherë padurimi im interpretohet si padurim me francezët, gjë që nuk është kështu”, tha Macron.

 Presidenti francez shtoi se ai është në gjysmë të mandatit të tij pesë-vjeçar dhe është në fazën midis kërkesës për reformave dhe dhënies së rezultateve.

“Sfida ime është të dëgjoj më mirë njerëzit sesa kam bërë në fillim të mandatit tim”, tha presidenti francez.

Protestat në Francë filluan në nëntor të vitit të kaluar dhe vazhduan për muaj të tërë.

Ato nisën pas pakënaqësive për rritjen e çmimit të karburanteve, por vazhduan edhe për pakënaqësi të tjera ndaj politikave të Qeverisë së Macronit.