Fjalë Kyçe

Mbi 1200 punëtorë të Trepçës mbesin pa paga

Mbi 1200 punëtorë të Trepçës mbesin pa paga

Për shkak të prodhimit të ulët dhe ndryshimit të Statutit, mbi 1200 punëtorë të ndërmarrjes pa paga, raporton T7
Ani pse ka perfunduar gjysma e muajit mars, Fejnullah Maloku nuk e ka marrë pagën për muajin shkurt.
Maloku që është punëtor në departamentin e pasurimit në kuadër të ndërmarrjes Trepça thotë se pa paga janë edhe kolegët e tij.
E shkak i kësaj vonese sipas tij është një procedurë administrative.
Në menaxhmentin e kësaj ndërmarrje tregojnë se pos prodhimit të ulët gjatë muajve të dimrit, ka edhe një arsye për mos pagesa.
Një arsye tjetët është edhe greva e janarit e punëtorëve të Trepçës që direkt ka ndikuar në uljen e prodhimit.
E ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka konfirmon se ndryshimi i Ligjit dhe Statutit të Trepçës është shoqëruar edhe me ndryshime administrative.
Statuti i ri dhe Ligji për Trepçën janë miratuar në Kuvendin e Kosovës në muajin shkurt. Ndërmarrja publike “Trepça” është shndërruar në shoqëri aksionare.