Fjalë Kyçe

Mbi 50 për qind: 3.9 miliard njerëz kanë qasje në internet

Mbi 50 për qind: 3.9 miliard njerëz kanë qasje në internet

Numri i përdoruesve të internetit vazhdon të rritet, veçanërisht në vendet në zhvillim.

Rreth 3.9 miliardë njerëz në mbarë botën përdorin internetin. 51.2 për qind, për herë të parë më shumë se gjysmën e popullsisë së botës kanë qasje në internet, transmeton lajmi.net.

Vende të pasura përpara

Zhvillimi i numrave të përdoruesve të WorldWide Web po bëhet i qartë , veçanërisht në vendet në zhvillim . Sipas ITU, 45.3 për qind e popullsisë tani përdorin internetin, krahasuar me 7.7 për qind nëvitin 2005.

Një rritje jashtëzakonisht e madhe është e përdoruesve në Afrikë. Tridhjetë e një vjet më parë, 2.1 përqind e popullsisë kishte akses në internet, krahasuar me 24.4 përqind në vitin 2018. Numri i përdoruesve në vendet më të pasura u rrit nga 51.3 përqind në 2005 në 80.9 përqind sot.

Shefi i ITU Houlin Zhao foli për një “hap të rëndësishëm drejt një shoqërie gjithëpërfshirëse globale të informacionit”. Megjithatë, shumë pak njerëz do të përfitonin ende nga përfitimet e ekonomisë digjitale, shtoi ai.

Në të njëjtën kohë, ai bëri thirrje për më shumë mbështetje për “teknologjinë dhe inovacionin e biznesit, në mënyrë që revolucioni digjital të mos linte askënd jashta linjes”.