Fjalë Kyçe

Me këtë truk mund ta ulni shtypjen e gjakut brenda një minute

Me këtë truk mund ta ulni shtypjen e gjakut brenda një minute

Shtypja e lartë e gjakut apo hipertensioni është diçka nga e cila nuk keni nevojë të vuani kur nuk keni ilaçe në dispozicion, pasi që ekspertët kanë zbuluar një truk, ku me anë të një lapsi ju mund ta zvogëloni shtypjen, transmeton Gazeta Metro.

Paraprakisht duhet të keni parasysh se hipertensioni njihet edhe si “vrasës i heshtur” nga doktorët, pasi që i ka pasojat shumë serioze.

Disa nga simptomat përfshijnë dhimbjet e mëdha të kokës, problemem e shikim, dhimbje në vesh apo gjoks, etj.

Sa i përket pasojave, ato janë të llojllojshme. Disa prej pasojave që mund t’i shkaktojë shtypja e lartë e gjakut është sulmi në tru, sulmi në zemër, demenca, etj.

Sidoqoftë, çfarë duhet të bëni në rastet kur vuani nga shtypja e lartë e gjakut por nuk keni ilaçe afër?

Truku i famshëm:

Kjo pikë e shtypjes, siç shihet në foto,  është shumë e lehtë për ta gjetur. Ajo është në maje të gishtit të mesit në dy duart.

Shtypeni atë me një laps dhe mbajeni të paktën një minutë për ta zvogëluar shtypjen e gjakut. Mbajeni mend se ky truk nuk është shërim për shtypjen kronike të gjakut, por si truk emergjent kur nuk keni opsione tjera.